Bombay Challenge, prima plan, maar waar gaat dit over?
Het wordt tijd dat we het Oosten gaan verkennen. De Sahara blijft onze speeltuin en de Amsterdam Dakar Challenge zal ieder jaar weer vertrekken naar warm Afrika. Maar nu is het tijd voor een nieuwe low budget Challenge die jou op scherp zet. Deze Challenge moet je afvinken. Qua temperatuur doet de Bombay Challenge niet onder voor de Amsterdam Dakar Challenge, het dak gaat eraf met temperaturen boven 30° Celcius. Je rijdt niet in een tweedehands naar India maar jouw trip begint in India zelf, daar stap je over in een klassieke rickshaw. Spicy India wacht op je…

Wanneer vertrekken we en hoelang duurt de Challenge?
Jouw team wordt uiterlijk zaterdag 30 oktober 2010 verwacht in Bombay (het huidige Mumbai) voor een borrel met alle deelnemers. Maandag 1 november 2010 is de officiële start en de dag dat een rij rickshaws of Royal Enfields voor jullie klaar staan. De route die in India wordt gereden duurt circa 2 weken waarna je in Chennai, de finish, tijd hebt voor een koud biertje en een rustdag. Na het bezoek aan het project in Chennai kun je kiezen om India verder in te gaan of het vliegtuig terug naar Nederland te pakken. Eventuele kleine wijzigingen over de route krijg je tijdens de briefing op het Kick-Off Event in Nederland.

Hoe regel ik een startbewijs voor deze monsterrit?
Je kunt je uitsluitend online inschrijven via de officiële website van de Bombay Challenge. Klik op inschrijven in de menubalk en loop alle stappen door. Op de laatste stap bestaat de mogelijkheid de algemene voorwaarden te downloaden. Ieder teamlid tekent zelf de algemene voorwaarden en stuurt deze op naar de organisatie: Bombay Challenge, Postbus 13033, 3507 LA Utrecht.

Zodra wij de getekende voorwaarden hebben ontvangen sturen we een factuur inschrijfgeld. Op het moment dat we zowel de getekende algemene voorwaarden als het inschrijfgeld hebben ontvangen van een team, is de inschrijving compleet en ontvangen alle teamleden een bevestiging met startnummer.

Wanneer start de inschrijving?
De inschrijving voor de 2010 november editie start zondag 7 maart! Klik hier: start inschrijving

Kan ik een startbewijs reserveren?
Helaas, we doen niet aan reserveringen, op volgorde van complete inschrijvingen worden de startplekken toegewezen. Zorg daarom dat het team compleet is en start de inschrijving zo snel mogelijk.

Zit er een limiet op het aantal teams?
Yep, de limiet wordt bepaald door het aantal rickshaws. Voor de tweede editie hebben we de hand weten te leggen op in ieder geval 30 rickshaws. Deze machtige machines worden niet jouw eigendom maar huur je voor de periode van de Bombay Challenge. De huur is verwerkt in het inschrijfgeld. Maar goed, ook dit geweldige avontuur willen we niemand onthouden, dus bij voldoende aanmeldingen overwegen we een derde vertrekdatum te plannen. Mochten wij voor een extra vertrek kiezen, dan zullen de startdata van beide groepen kort op elkaar worden gepland.

Kunnen buitenlandse teams zich inschrijven?
No problem! Net als de Amsterdam Dakar Challenge kunnen ook buitenlandse teams zich oplijnen voor de start in Bombay.
 
Wat gebeurt er als er geen plaats meer beschikbaar is?
Mochten alle startplekken zijn vergeven, dan worden jullie genoteerd voor de derde editie van de Bombay Challenge in het voorjaar van 2011. Indien een van de teamleden al een betaling heeft voldaan terwijl het team niet kan worden geplaatst, dan wordt het volledige bedrag teruggestort.

Rijden we ook voor een goed doel?
Uiteraard rijden we ook tijdens de Bombay Challenge voor het goede doel. Cordaid Kinderstem is onze partner. Zij ondersteunen een mooi en effectief project voor het helpen van straatkinderen en kinderen in sloppenwijken. Na de finish gaan de teams het project bezoeken en krijgen een insight in de problemen van deze kinderen en hoe deze worden aangepakt door Cordaid Kinderstem. Om een echt verschil te maken hebben we daarom een charity regel toegevoegd voor deelname aan de Bombay Challenge. De regel houdt in dat ieder team minimaal 2.000 euro ophaalt voor de straatkinderen in India.

Wat is de actie SAVE A CHILD?
SAVE A CHILD is eigenlijk precies wat het zegt. Je kunt lokaal een kind helpen door een bepaald bedrag op te halen. Zorg jij voor een bijdrage dan kan een kind worden gered uit haar situatie en middels nazorg en scholing weer terug in de maatschappij komen. Dit is waar de Bombay Challenge voor staat en waar de teams voor gaan rijden.

Moet ik al een bolide hebben op het moment dat ik me inschrijf?
Nee, voor het veiligstellen van een startplek heb je geen auto nodig. In Bombay staan de rickshaws. Om bekend te worden met deze klassiekers wordt op de zaterdag voor vertrek instructies gegeven en een mini challenge uitgezet in Bombay zelf.

Rijbewijs nodig?
Een internationaal rijbewijs heb je nodig.

Hoeveel mensen gaan er in een auto?
Het record staat op 21 mensen in een Mini 'oude stijl'. Tijdens onze Challenges naar Dakar, het Midden Oosten en Peking hebben we hooguit een volle achterbank gehad. De Bombay Challenge is een ander cup of tea, deze mental trip wordt afgelegd in rickshaws. Voor de rickshaws is er plek voor maximaal 3, maar bij voorkeur 2 personen.

Wat gaat deze trip me kosten?
Dat is het mooie van Bombay, hij is volledig crisis proof. Anders dan onze trip door de Sahara staan hier de wheels voor je klaar in Bombay. Kortom, je hebt geen preparatie kosten van jouw rickshaw/Enfield! Je huurt als team de rickshaw of Royal Enfield wat is verwerkt in het inschrijfgeld.
Je kunt deze trip als 100 % low budget aftikken, hieronder een idee van de kosten;

Inschrijfgeld  € 950 pp (incl. huur voertuig)
Retourticket  € 500 pp (A’dam – Bombay)
Food & sleep  € 350 pp
Brandstof  € 150 team
Intern ticket  € 100 pp (Chennai – Bombay, nachttrein is goedkoper)
Visum  € 65 pp
Stickers  € 60 per rickshaw

Als je alles op je Casio intikt kom je op een mooi scherp budget uit, not bad voor 2 weken lang serieuze cliff hangers…

Kan ik mijn team laten sponsoren?
Dit is een vast onderdeel van jouw voorbereiding. Alle teams van voorgaande Challenges hebben al veel teamsponsors over de streep getrokken en hebben hier inmiddels al hun master in gehaald. De meeste sponsors willen wel sponsoren in ruil voor een sticker op jouw Bombay bolide. Let op! Wij geven voor vertrek aan welke plekken vrij zijn voor de stickers van jullie sponsors en donateurs. De rickshaws worden in India al voor je bestickerd tegen lokale kosten (lees cheap). Je stuurt jouw logo's naar de organisatie en wij zetten het door naar India.

Wil jouw teamsponsor groots uitpakken dan kan dat door het evenement te sponsoren, laat hem dan contact opnemen met de organisatie. Het is ook mogelijk om een eervolle vermelding te krijgen als Friend of the Challenge van de Bombay Challenge door producten of diensten aan te bieden.

Kortom, tenzij jouw teamsponsor afspraken heeft gemaakt met de organisatie kun je hem dus geen exposure bieden over het gehele evenement of tijdens één van de evenementdagen. Om de andere sponsors en het goede doel van de Bombay Challenge tevreden te houden moet je eerst goedkeuring krijgen indien jouw sponsor teamsponsoring wil gebruiken als onderdeel van een marketingcampagne of product test.

Jouw verantwoordelijkheid
Jij bent zelf volledig verantwoordelijk voor het voltooien van je reis en je rijdt op eigen risico. Het is jouw Challenge! Het is een volledig unsupported Challenge gelijk aan de Amsterdam Dakar Challenge. Dit betekent dat de teams onderweg elkaar moeten ondersteunen en er een ware team spirit ontstaat.

Wat kost inschrijven?
Het inschrijfgeld is per deelnemer € 950,- inclusief de huur van het voertuig.

Het inschrijfgeld is inclusief:
• De organisatie van de Challenge en alles wat hierbij komt kijken

Drie hotelovernachtingen
Kick-Off Event (o.a. briefing, inentingen, ontvangst stickers en shirt) 
Vertrekdag in Bombay
• Officiële finish in Chennai
• Officiële Challenge gear
• Online omgeving; deelnemersforum, team admin, etc..
• Briefings, Roadbook (incl. updates)
• SMS dienst voor verslag tijdens de Challenge
• Machtigingsformulieren Adopt A Hero actie (incl. administratie donaties)
• Officiële stickers Bombay Challenge 2010
 

Het inschrijfgeld is o.m. exclusief:
• Brandstof
• Overige overnachtingen
• Inentingen
• Visum
• Verzekeringen
• Interne vlucht of nachttrein (Chennai - Bombay)
• Eten
• Sponsor board en stickers
• Retourvlucht Amsterdam - Bombay

Ik heb al eerder een Challenge afgetikt, veteranenkorting?
Voor de Amsterdam Dakar Challenge en de Red Sea Challenge geldt een korting voor de die hards. De Bombay Challenge kent geen veteranenkorting vanwege de unieke insteek, sorry guys!

Welke evenementdagen horen erbij?
De Bombay Challenge is niet alleen de monsterrit zelf maar zeker ook de dagen die vooraf gaan aan vertrek. De volgende evenementen worden georganiseerd rondom de trip:

• Kick-Off Event
• Instructies & training in Mumbai
• Mini-challenge in Mumbai
• Kick off party Mumbai
• Start ceremonie in Mumbai
• Finish ceremonie Chennai

Op het Kick-Off Event maak jij voor het eerst kennis met de teams en kun je alvast de Challenge sfeer proeven. Tijdens deze dag krijg je een briefing waarbij tevens de route wordt toegelicht. Verder kun je gear inslaan, je laten vaccineren en je laten informeren over de visumaanvraag.

Hoe wordt het visum geregeld?
Je hebt een visum nodig voor India. Ook voor de Bombay Challenge maken we afspraken met een visumdienst voor speciale tarieven. Reis je zeer regelmatig en kun zelfs een week niet overbruggen, dan kun je een tweede paspoort aanvragen via een verklaring van je werk en anders kunnen wij hiervoor een verklaring verstrekken.

Welke vaccinaties zijn nodig?
Voor de teams regelen wij prikstations op het Kick-Off Event. Tegen goede tarieven kun je hier je prikken halen bij professionele artsen. Indien je medicijnen gebruikt of allergisch
 bent, ontvang je hierover advies van de arts. Verder verkopen ze tegen Challenge tarief medische travel kits.

Rijden we op tijd?
Er wordt niet op tijd gereden, het is een Challenge en geen rally. Het enige wat we van je vragen is dat je verschijnt op de aangegeven verzamelplaatsen. Dit is om diverse redenen, waaronder een head count.

Valt er nog iets te winnen?
Door dit avontuur mee te maken heb je niet alleen een paar sterke verhalen op zak maar maak je ook nog kans op de Spice Trophy. Teams die de meeste ontberingen goed hebben doorstaan of die altijd klaar stonden om een barrel uit de brand te helpen, maken de meeste kans op deze felbegeerde Trophy. De groep bepaalt wie de winnaars zijn!

Hoe zit het met de media-afspraken?
De Bombay Challenge zal net als de andere Challenges kunnen rekenen op media aandacht. Media op landelijk niveau wordt centraal geregeld door de organisatie, terwijl lokale en regionale media, na afstemming met de organisatie, kunnen worden geregeld door de teams zelf.

SMS board
Tijdens de Challenge kunnen teams via het SMS-board berichten sturen naar de officiële website zodat het thuisfront – en duizenden andere bezoekers – dagelijks op de hoogte blijven.

Hoe kom ik terug in Amsterdam?
Vanuit Bombay kun je voor een paar honderd euro heen en weer naar Amsterdam. Hubs zijn er te vinden in Londen, Amman, Wenen, Istanbul en Helsinki.

Heb je nog dringende vragen, dan horen we het graag!
Je kunt ons bereiken op: info@bombaychallenge.com of bel naar +31-(0)30-276 01 29

 

 

 

 

Route
Inschrijven
Nieuwsbrief
Challenge Company      Challenge Foundation      Amsterdam Dakar Challenge       Peking Challenge      SiberiĆ« Challenge